Oldalak

2010. június 28., hétfő

Hogyan válts zöldre? 1.

Gondoltál már arra, hogy a modern tisztítószerek nem tesznek jót az egészségednek? Szeretnél változtatni ezen? Felmerült már benned, hogy környezetbarát módszereket próbálj ki, de nem tudod mivel kezdd?

Több ok van arra, hogy zöldebb tisztítószerekre válts. Napjainkban egyre több olyan termék kapható, amellyel háztartásodat barátibbá teheted. Használatuk semmivel sem jelent többlet munkát, a végeredmény ugyanolyan csillogó-villogó felületet, tiszta, illatos ruha, baktériummentes mosdó és konyha.

Íme néhány praktika, amellyel segítek, hogyan vezethetsz Te is zöldebb háztartást:
1. Cseréld le jelenlegi tisztítószereid természetes, nem-mérgező környezetbarát termékekre. Nem muszály egyszerre mind, csak apránként. A legközelebbi vásárlás alkalmával vegyél pl WC-tisztítót. Természetes alapanyagokat, hatóanyagot, illatanyagot tartalmaz. Ez itt nem a reklám helye, tehát nem árulom el, hogy én mit használok, de nagyon finom illata van, pár fújás a deszkára, alatta, na meg a környékén.  Becsukom a fürdő ajtaját, s így hagyom egy negyed órát, de ha elfelejtem, akár egész este ottmarad. Aztán húzok egy gumikesztyűt, s papírtörlővel áttörlöm.

Ha meg vagy elégedve az eredménnyel (ugyan nem fogja senki sem az ÁNTSZ-hez vinni), a régi tisztítót kidobhatod. Kérlek NE öntsd a maradékot most már a lefolyóba, hanem vidd el a hozzád legközelebbi  gyűjtőbe, ahol toxikus anyagokat is fogadnak. Erről Neked kell érdeklődnöd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése